• Peuters ontwikkelen zich bij K'nijntje
 • Ontdekken en ontwikkelen bij Zippies
 • Kinderdagopvang bij K'nijntje is een dag vol plezier
 • 01
 • 02
 • 03
/ 03
 • Peuters ontwikkelen zich bij K'nijntje

  K'nijntje&Zippies levert kwalitatief hoogwaardige opvang voor kinderen van 2 - 4 jaar. Met deze vorm van opvang willen we bereiken dat de kinderen meer op hun leeftijd gerichte activiteiten aangeboden krijgen: het ervaren, het beleven, kringspelletjes, muziek, dansjes, buitenactiviteiten, het bezoeken van de kinderboerderij etc. Op onze verschillende vestigingen worden uiteenlopende activiteiten aangeboden. Bovendien werken wij met de VVE-methode (voorschoolse educatie voor peuters).

 • Ontdekken en ontwikkelen bij Zippies

  Wil je na schooltijd gezellig komen meezwemmen in het mooiste zwembad van Soest? Leuk met je vrienden van de glijbaan? Of basketballen, voetballen, tennisen, volleybal, hockeyen of tal van andere sporten? Of ga je liever dansen, kleding maken, leren vilten, boetseren, solderen, websites bouwen of vrijspelen? Meer zin in koken of bakken? We hebben geweldige kookmogelijkheden! Ook zijn er activiteiten als toneel, film, theater, striptekenen, engels, yoga, werken in de moestuin, bosspelen, portrettekenen en natuurworkshops. Dit zijn een paar van de mogelijkheden bij Zippies ... Nieuwsgierig? Kom, doe mee en ontdek!

 • Kinderdagopvang bij K'nijntje is een dag vol plezier

  Verwacht u binnenkort een kindje of bent u op zoek naar een (nieuw) kinderdagverblijf voor uw kind(eren)? Dan bent u hier aan het goede adres! K'nijntje&Zippies biedt de allerkleinsten een veilige haven, waar veel ruimte is voor ontwikkeling, door persoonlijke aandacht in een huiselijke omgeving en gevarieerde (buiten-)speelmogelijkheden. Onze KDV-vestigingen (onder de noemer K'nijntje) zijn kleinschalig van opzet. Of dat nu is een rustige woonomgeving of in een uitdagende setting als een Integraal Kind Centrum, waar kinderen van 0-12 jaar worden opgevangen.

Onze filosofie & vestigingen

Betrouwbare en uitdagende opvang

Enthousiast

Enthousiast

Persoonlijk

Persoonlijk

Flexibel

Flexibel

Ontwikkeling

Ontwikkeling

 • 01
 • 02
 • 03
/ 03

K'nijntje&Zippies staat voor spelend ontdekken en ontwikkelen in een gezellige, maar ook uitdagende omgeving. De allerkleinsten bieden we een veilige, vertrouwde omgeving, waar ze liefdevol door enthousiaste en bekwame pedagogische medewerkers worden opgevangen in een huiskamerachtige sfeer. Bij de peuters en schoolgaande kinderen ligt de nadruk op het ontdekken van eigen interesses en talenten, en het samenwerken en -spelen met anderen.

Trots op wat wij doen

K'nijntje&Zippies heeft verschillende mooie en uitdagende vestigingen door heel Soest.

Ons concept is uniek, in een huiskamerachtige setting is er veel persoonlijke aandacht voor de kinderen, en worden de grotere kinderen uitgedaagd om al spelend te leren, zich te ontwikkelen en zo te ontdekken wie zij zijn. Binnen onze kinderopvang werken we vanuit de PROUD visie. Kinderdagopvang is in onze ogen ondersteunend aan het gezin en zelfs een verlengde daarvan. Het kind staat daarin centraal! Onze benadering is Positief en Respectvol en gericht op de Ontwikkeling van het Unieke kind waarbij het Durven Doen centraal staat.

photo proud logo
 • Positief

  Een positief zelfbeeld is het fundament van de ontwikkeling van een kind. Wij benaderen de kinderen positief, we zijn enthousiast en continu op zoek naar talenten van het kind.

 • Respectvol

  We benaderen kinderen respectvol vanuit de belevingswereld van het kind. We hebben oog voor de eigenheid en individualiteit van het kind.

 • Ontwikkeling

  Elke kind mag zich op zijn of haar tempo ontwikkelen. Kinderen ontdekken door te spelen.

 • Uniek

  Elke kind is uniek en elke situatie is uniek. We accepteren elk kind en zijn/haar situatie onvoorwaardelijk.

 • Doen

  Met verschillende activiteiten stimuleren we kinderen. Activiteiten draaien om het proces, niet om het product. We leggen de nadruk op samen zijn, samenwerken en de ontwikkelingsbehoefte van het kind.

Laatste nieuws

K´nijntje&Zippies start nieuwe PeuterSpelen in de Insingerschool

Vanaf 15 januari starten we met een nieuwe peuterspeelzaal in basisschool de Insingerschool; K´nijntje ’t Kabouterplein genaamd. K’nijntje&Zippies heeft sinds vorig jaar meerdere peuterspeelzalen in Soest (incl. Voor- en Vroegschoolse Educatie), onder de noemer ‘PeuterSpelen’. PeuterSpelen bij De Dobbelsteen en K'nijntje 't Kabouterhofje zijn intussen een groot succes, vandaar een derde vestiging. Met K'nijntje 't Kabouterplein breiden we tevens de fijne samenwerking met de Insingerschool verder uit.

PeuterSpelen

PeuterSpelen staat voor peuterspeelzalen waar uw kind zichzelf kan zijn en wordt gestimuleerd om zich in eigen tempo te ontwikkelen. En waar het heerlijk kan (samen-) spelen en eigen interesses en talenten ontdekken. De sfeer en activiteiten die worden aangeboden zijn afgestemd op leeftijd, interesse en ontwikkeling. Bij PeuterSpelen bieden we kinderen een heerlijk dagdeel vol met leuke, educatieve en peutergerichte activiteiten aan.

Peuterplein

Onze peuterspeelzalen zijn er voor alle kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Met deze vorm van opvang bieden we peuters een veilige haven, met veel persoonlijke aandacht en leuke activiteiten. Daarbij werken wij met de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)-methode: Peuterplein. Peuterplein biedt inspirerende thema’s voor alle peuters. Het is bedoeld voor kinderen met een ontwikkelachterstand, maar het is ook zeer toegankelijk voor kinderen zónder achterstand. Peuterplein stimuleert alle ontwikkelingsgebieden die voor peuters belangrijk zijn: taal, voorbereidend rekenen, bewegen, fijne motoriek, muziek en sociaal-emotionele ontwikkeling. Het draait, geheel volgens onze visie, om spelend ontwikkelen met zorg en plezier. Raai de Kraai is de vogel van Peuterplein, die van alles met de kinderen meemaakt.

Concreet

Het PeuterSpelen is geopend tijdens schoolweken en is beschikbaar op vier dagdelen: op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8:15 tot 11:45. Kinderen kunnen voor twee dagdelen komen (regulier PeuterSpelen), kinderen die wat meer begeleiding in hun ontwikkeling nodig hebben (met VVE-indicatie), komen alle vier de dagdelen. In overleg kan hiervan worden afgeweken. Een dagdeel is 3,5 uur en het uurtarief voor het PeuterSpelen bedraagt € 8,86. U kunt, indien u hier aanspraak op kan maken, een vergoeding voor de kosten bij de Belastingdienst aanvragen (Kinderopvangtoeslag). Heeft u hier geen recht op, dan kunt u een tegemoetkoming van de kosten bij de gemeente Soest aanvragen. Wij geven u uiteraard graag uitleg over de te volgen procedure en helpen u met de aanvraag hiervoor.

We hebben nog plek voor nieuwe peuters bij ‘t Kabouterplein! Dus mocht u op zoek zijn naar een gezellige, flexibele en kwalitatief hoogwaardige opvang voor uw peuter, neem dan contact met ons op, via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of telefonisch via 035-60 29 570.

Over ons

Foto medewerkers KnijntjeZippies

K'nijntje&Zippies is al meer dan tien jaar een begrip in Soest. Jaren geleden stapten wij, eigenaren Ineke van den Bedem en Lauret Uyland de wereld van de kinderopvang binnen.

Ineke als gediplomeerd verpleegkundige en Lauret vanuit de verandermanagement-consultancy. Dit resulteerde in een kwalitatief hoogstaand en bloeiend bedrijf. Ineke startte een kinderdagverblijf aan huis en groeide later door met speciale peuteropvang en meerdere BSO-vestigingen. Lauret kwam met een baanbrekend concept voor 8 tot 12 jarigen. Sinds 2015 hebben K'nijntje en Zippies de krachten gebundeld en hierdoor hebben wij nu een nog groter aanbod op het gebied van kinder-, peuter- en buitenschoolse opvang. Ons doel is om kinderen bij K'nijntje&Zippies het hele jaar door leuke, gezellig en actieve middagen te laten beleven!

Wat u vindt:

 • Blij met K'nijntje! Vaste gezichten op de groep, persoonlijk contact en fijne overdracht a/h einde van de dag!
  Ouder van K'nijntje De Dobbelsteen
 • Het is superleuk om te koken en te knutselen bij Zippies Creatief & Beweging.
  Ella, 6
 • Zippies Huiswerk-begeleiding is a Great Initiative!
  moeder van Britte
 • Tijdens de overdracht weten de leidsters altijd iets leuks te vertellen en hebben ze ons kind echt 'gezien'.
  Ouder van K'nijntje De Dobbelsteen
 • Zippies Sport & Spel is Vet Cool!
  Hannah-Mae, 9
 • Er wordt goed naar de behoeften van ons kind gekeken, hij gaat met veel plezier naar K'nijntje.
  Ouder van K'nijntje De Binnentuin
 • Wij zijn erg blij als ouders met een opvang zoals Zippies!
  ouders van Loes
 • Zippies Huiswerk-begeleiding is leuk en leerzaam!
  Jennifer, 9
 • Mijn kind vindt de leidsters lief en hij voelt zich vertrouwd met ze. Heel belangrijk!
  Ouder van K'nijntje 't Kabouterplein
 • Zippies is Fantastic!
  moeder van Jennifer
 • Ik ga graag naar Zippies Sport & Spel, omdat het sportief, afwisselend en gezellig is!
  Megan, 8
 • Wij zijn zeer tevreden met K'nijntje, met een heel prettige, kleinschalige sfeer. Ik beveel jullie bij iedereen aan!
  Ouder van K'nijntje Bosstraat
 • Samen sporten is altijd leuk!
  Niels, 7
 • Een dikke duim omhoog voor alle medewerkers!
  Ouder van K'nijntje De Binnentuin
 • Bij Zippies Sport & Spel ontdekte ik sporten die super leuk zijn!
  Ward, 12
 • De leidsters van K'nijntje hebben echt oog voor ons kind en weten soms beter dan wij wat ze nodig heeft!
  Ouder van K'nijntje Bosstraat
 • Bij Zippies Creatief & Beweging kan ik alles doen wat ik leuk vind!
  Merel, 9
 • Wij zijn ongelooflijk blij met het vaste team. Warm, betrokken en vriendelijk.
  Ouder van K'nijntje De Binnentuin
 • Zippies is super! Er wordt veel georganiseerd,maar gewoon een boekje lezen of lekker voetballen kan ook!
  Jasper, 11

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

POSTADRES

Veenbesstraat 2,
3765 BA SOEST

BEREIKBAAR

Telefoon
035 60 29 570
E-mail
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Volg ons

en blijf op de hoogte!

smilyKom doe mee!