‘On the Move’ is een maatschappelijk project in Soest, met als doelstelling zoveel mogelijk mensen in Soest het plezier van (samen) bewegen te laten ervaren. We weten allemaal hoe gezond bewegen voor ons is, maar niet iedereen beweegt regelmatig. Met 'On the Move' hoopt Soest daar verandering in te brengen.

In Soest gaan daarom een aantal organisaties bewegingsactiviteiten aanbieden aan mensen voor wie bewegen niet vanzelfsprekend is. Denk bijvoorbeeld aan ouderen, mensen met een beperking of mensen die in de bijstand zitten.

'On the Move' is een samenwerking tussen diverse partijen, waaronder K'nijntje&Zippies, Werk en Inkomen, Idea, Cultuurpunt, St. Mee, Amerpoort en SWOS. 'On the Move' maakt het mogelijk dat diverse doelgroepen samen of apart gaan sporten, bewegen, deelnemen en meedoen.

Activiteiten

In het kader van 'On the Move' vinden allerlei sportieve activiteiten plaats in Soest, met als doel de inwoners van Soest in beweging te krijgen. Alle partners van 'On the Move' zijn daarbij betrokken. Hieronder volgt een opsomming van enkele georganiseerde activiteiten van het afgelopen jaar:

Fitheidstest

'On the Move' trapte in oktober 2016 af met een Fitheidstest in Soest. Uiteindelijk zijn 75 mensen getest op fitheid en zij kregen een advies, ofwel om te blijven bewegen of te starten met bewegen, op een niveau dat bij hen past.

Op 27 november 2017 vindt er weer een Fittest plaats, in sporthal Beukendal. Meld je nu aan! Vraag het inschrijfformulier aan bij SWOS: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of via het contactformulier op de website van SWOS (www.swos.nl). Inschrijven is verplicht.

Sporty New Year

Op 3 januari jl. vond ook in het kader van 'On the Move' het grootse sportevenement Sporty New Year plaats. Knijntje&Zippies organiseerde dit m.m.v. verschillende sportverenigingen, Idea, gemeente Soest en Optisport. Sporty New Year is een jaarlijks terugkerend sportevenement voor de jeugd. Met dit event wil K'nijntje&Zippies het sporten en bewegen voor kinderen bevorderen, door hen kennis te laten maken met verschillende sportorganisaties in Soest. Sporty New Year was ook dit jaar weer een groot succes, er deden in totaal 150 enthousiaste basisscholieren aan mee. Een gezond begin van een nieuw jaar!

Sportactiviteiten

Binnenkort staan er weer nieuwe sportactiviteiten op het programma van 'On the Move'. Zo start er een fiets- en wandelgroep. Bij interesse, mail Bart van Huisstede van de Amerpoort of Sanne van den Berg, via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Sanne en Bart kunnen u meer vertellen.

Vlaggenlijn

Bij Reflavour zijn diverse mensen actief met het maken van een lange vlaggenlijn, gemaakt van bewegende poppetjes. Iedereen in Soest kan hier nog aan meedoen. Reflavour heeft een vlaggenlijn gemaakt van bewegende poppetjes. Iedereen in Soest kan nog zo’n poppetje voor de vlaggenlijn maken. Bent u handig met naald en draad? Vraag via reflavour.nl het patroon op en u kunt aan de gang. Bij het Cultuurpunt, Idea of Reflavour kunt u uw bijdrage aan de vlaggenlijn inleveren.

Meer bewegen via Werk& Inkomen

Bent u bekend bij Werk en Inkomen en hebt u kinderen die ook graag willen bewegen en sporten? Meldt dit dan bij uw klantregisseur. Zij kan u verder helpen en adviseren over de mogelijkheden. Natuurlijk kunt u ook besluiten zelf meer te willen bewegen. Maak dan een afspraak met de beweegmakelaar Sanne van den Berg, via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of via uw huisarts.

DansFit

Bij Idea wordt in het kader van 'On the Move' momenteel de cursus DansFit gegeven.

Buurtsportcoach

Een onderdeel van 'On the Move' is het buurtsportcoach-project. Een buurtsportcoach is iemand die zowel werkzaam is bij een sport- of beweegaanbieder als in tenminste één andere sector. Daardoor dragen zij eraan bij dat meer mensen in hun eigen nabije omgeving kunnen sporten en bewegen. Deze buurtsportcoach heeft als specifieke opdracht; het organiseren van een sport- en beweegaanbod in de buurt en het maken van een verbinding tussen sport- en beweegaanbieders en andere sectoren zoals zorg, welzijn, jeugdzorg en kinderopvang en onderwijs. Er is altijd sprake van een combinatie met sport en bewegen.

Voor wie is de buurtsportcoach bedoeld?

Voor inwoners, in alle leeftijden, waarvoor structureel sporten en bewegen niet gewoon is. De buurtsportcoach biedt een passend aanbod, waardoor sport en bewegen voor deelnemers een natuurlijk onderdeel uit kan maken van hun leven. Tegelijkertijd zet de buurtsportcoach zich in ter versterking van de sportverenigingen. Er is veel overleg met andere buurtsportcoaches en beweegmakelaars.

Buurtcoach K'nijntje&Zippies

Onze eigen Zippies-coördinator Hans Renes, die tevens Hoofd Jeugdopleidingen bij VV Sec is, is namens K'nijntje&Zippies verbonden als buurtsportcoach aan 'On the Move'. Een belangrijk onderdeel van buurtsportcoach zijn, is het begeleiden van mensen die vrijwilligerswerk bij sportclubs willen doen. Renes vertelt: "Zippies faciliteert mij om mensen in de verschillende vestigingen mee te laten lopen en alle facetten van het bedrijf te laten zien. Hier maak ik elke week een nieuw programma voor. Op dit moment loopt er bijvoorbeeld een Turkse man van 53 jaar mee bij één van onze Zippies-vestigingen. Deze man is nu op verschillende projecten inzetbaar; zo wandelt hij met ouderen en draait hij mee bij Zippies Sport en Spel. Hij heeft zelfs een certificaat als scheidsrechter gehaald en fluit nu voetbalwedstrijden. Kijk, dat zijn toch mooie resultaten!"

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

POSTADRES

Veenbesstraat 2,
3765 BA SOEST

BEREIKBAAR

Telefoon
035 60 29 570
E-mail
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Volg ons

en blijf op de hoogte!