Peuters

K'nijntje&Zippies biedt flexibele en kleinschalige peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar.
Met deze vorm van opvang willen we bereiken dat de kinderen meer op hun leeftijd gerichte activiteiten aangeboden krijgen: het ervaren, het beleven, kringspelletjes, muziek, dansjes, buitenactiviteiten, het bezoeken van de kinderboerderij etc. Benieuwd naar onze visie, de verschillende vestigingen voor peuteropvang en de specials voor peuters?

Bent u enthousiast geworden en wilt u uw kind opgeven?  Neem dan contact op met K'nijntje&Zippies via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel ons: tel. 035-602 95 70.

foto-speelgoed-keukentje-600-
DSCF5463-600-
kindjes-op-rug-drinkend-aan-tafel-Bosstraat-600-
 • foto-speelgoed-keukentje-600-
 • DSCF5463-600-
 • kindjes-op-rug-drinkend-aan-tafel-Bosstraat-600-
 • foto-speelgoed-keukentje-600-

 • DSCF5463-600-

 • kindjes-op-rug-drinkend-aan-tafel-Bosstraat-600-

 • foto-speelgoed-keukentje-600-
 • DSCF5463-600-
 • kindjes-op-rug-drinkend-aan-tafel-Bosstraat-600-

PROUD

Binnen onze kinderopvang werken we vanuit de PROUD visie: Onze benadering is Positief en Respectvol en gericht op de Ontwikkeling van het Unieke kind waarbij het Durven Doen centraal staat.

Bij K'nijntje&Zippies kan het kind dus spelend ontdekken in een gezellige, veilige omgeving.
Onze kernwaarden hierbij zijn: Talent- en Persoonlijkheidsontwikkeling, Persoonlijke aandacht en Flexibiliteit.
Kinderdagopvang is in onze ogen ondersteunend aan het gezin en zelfs een verlengde daarvan. Het kind staat hier in altijd centraal.
We zijn proud op onze kinderen, collega's en het concept!

Vestigingen

Voor de peuters bieden we bij K'nijntje&Zippies een veilige haven, met veel persoonlijke aandacht, voldoende uitdaging en gevarieerde buitenspeel-mogelijkheden. Wij hebben verschillende vestigingen waar wij peuteropvang aanbieden: 't Kabouterhofje, de Dobbelsteen en De Binnentuin. Voor een richtlijn van de dagindeling van de verschillende peuters-vestigingen, klik hier.

't Kabouterhofje

't Kabouterhofje

K'nijntje&Zippies biedt flexibele en kleinschalige peuteropvang voor peuters vanaf 2½ jaar in 't Kabouterhofje. Deze persoonlijke en vertrouwde peuteropvang, waarin de ontwikkeling van de peuters centraal staat, werkt o.a. met de VVE methode Peuterplein.
De Dobbelsteen

De Dobbelsteen

Peuteropvang de Dobbelsteen is gehuisvest in de basisschool de Achtbaan in Soest. Op deze mooie plek in hartje Soest nodigen we onze jongsten uit om, met onze vertrouwde kwaliteit, zich te ontwikkelen. We bieden hier zowel kinderdagopvang als peuteropvang aan.
De Binnentuin

De Binnentuin

De Binnentuin is een van onze nieuwere vestigingen. Zowel kinderdagopvang van 0 tot 4 jaar en peuteropvang is hier mogelijk. De bijzonder centrale locatie nabij bibliotheek en kinderboerderij met bovendien de vertrouwde kwaliteit van K'nijntje maakt ook dit weer een geweldig kinderdagverblijf voor de jongste kinderen.

Praktische informatie

Hier vindt u het document vol praktische informatie m.b.t. onze kinderdagverblijven. Met o.a. openingstijden, dagelijkse gang van zaken, ziekte en afmelden, tot wenprocedures, afnemen van extra dagen en betalingsprocedure.Praktische informatie

PeuterSpelen incl. Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie

We zijn gestart op onze kinderdagverblijf K'nijntje De Dobbelsteen met een Peuterspeelzaal: PeuterSpelen voor kinderen vanaf 2,5 jaar. Hiermee biedt K’nijntje dan ook de Voorschoolse- en Vroegschoolse Educatie (VVE) voor peuters en hebben wij een extra specialiteit in handen, waardoor wij nog meer kinderen in Soest en omgeving opvang kunnen bieden en helpen in hun ontwikkeling.

Peuterplein

Wij hebben gekozen voor de methodiek Peuterplein, een VVE-programma dat handvatten biedt voor inspirerende thema’s voor alle peuters. Het is bedoeld voor kinderen met een ontwikkelachterstand, maar het is óók zeer toegankelijk voor kinderen zónder achterstand. Peuterplein is ontwikkeld volgens de richtlijnen voor de Voorschoolse en Vroegschoolse educatie (VVE) en stimuleert alle ontwikkelingsgebieden die voor peuters belangrijk zijn: taal, voorbereidend rekenen, bewegen, fijne motoriek, muziek en sociaal-emotionele ontwikkeling. Het pakket kan in heterogene groepen worden gebruikt, met kinderen van verschillende leeftijd en taalniveau. Het draait, geheel volgens de visie van K'nijntje&Zippies, om spelend ontwikkelen met zorg en plezier, in een huiselijke sfeer, met veel persoonlijke aandacht voor het kind.

Concreet: VVE bij K'nijntje&Zippies

K’nijntje&Zippies is gestart met peuterspeelzalen, genaamd PeuterSpelen, allereerst op K’nijntje De Dobbelsteen (onderdeel van IKC De Achtbaan). Bij K’nijntje De Dobbelsteen wordt het Peuterspelen op maandagochtend, dinsdagochtend, woensdagochtend en donderdagochtend aangeboden. K’nijntje&Zippies biedt vanaf twee dagdelen regulier PeuterSpelen en voor VVE 4 dagdelen Peuterspelen per week aan. Een dagdeel bestaat uit 3,5 uur. Het Peuterspelen maakt onderdeel uit van onze Integraal Kind Centrum (IKC) De Achtbaan, de locatie waar kinderdagverblijf, peuteropvang, voor- én naschoolse opvang en een school onder één dak te vinden zijn. Voor uw kind en uzelf is dit fijn: alles in één vertrouwde omgeving. U bent echter ook van harte welkom op deze locaties als uw kind later naar één van de andere basisscholen in Soest gaat.

Kind centraal

K'nijntje&Zippies is dé partij in Soest die meedenkt met uw gezin. Kinderopvang is in haar ogen ondersteunend aan het gezin en zelfs een verlengde daarvan. Het kind staat altijd centraal en ook ouderinteractie- en participatie is van groot belang, zeker bij VVE. K’nijntje&Zippies draagt bij aan de beste groei- en ontwikkelingsmogelijkheden voor uw zoon of dochter.

Wilt u weten of uw kind in aanmerking komt voor VVE, neem dan graag contact op met de gemeente Soest. Voor meer informatie en/of aanmelden voor K´nijntje Peuterspelen, kunt u contact opnemen met K'nijntje&Zippies via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of tel. 035-6029570.

Peutervoetbal

De Mini Stars Voetbalacademy, oftewel Peutervoetbal is goed ontvangen door ouders en peuters. Binnenkort kunnen kinderen van 2 tot 4 jaar weer elke week op een speelse manier kennismaken met de voetbalsport. De training vindt plaats onder de bezielende leiding van onze professionele Zippies-coördinator Hans Renes, die tevens als Hoofd Jeugdopleidingen aan VV Sec is verbonden. Bovendien verzorgt hij regelmatig clinics voor FC Utrecht. Belangstelling? U kunt uw kind nu opgeven voor het nieuwe Peutervoetbal-seizoen! Opgeven kan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Voor kinderen die op de maandag bij K’nijntje aanwezig zijn, zijn er geen kosten aan verbonden. Voor de kinderen die op een van de andere dagen bij K’nijntje zitten en de kinderen van buitenaf, bedragen de kosten € 49,-.

foto-KZ-peutervoetbal-
foto-KZ-peutervoetbal-
foto-KZ-peutervoetbal-
 • foto-KZ-peutervoetbal-
 • foto-KZ-peutervoetbal-
 • foto-KZ-peutervoetbal-
 • foto-KZ-peutervoetbal-

 • foto-KZ-peutervoetbal-

 • foto-KZ-peutervoetbal-

 • foto-KZ-peutervoetbal-
 • foto-KZ-peutervoetbal-
 • foto-KZ-peutervoetbal-

Achtergrond

Begin januari 2016 kwamen voetbalvereniging SEC en K’nijntje&Zippies samen met een uniek concept: De Ministars Voetbalacademie voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Het bleek een gouden greep: K’nijntje&Zippies brengt haar pedagogische kennis in en VV Sec zorgt voor de faciliteiten. De training vindt plaats onder de bezielende leiding van Hans Renes. 

Kinderen beginnen vaak met voetbaltraining pas op hun 5e of 6e jaar. K'nijntje&Zippies wil kinderen zo vroeg mogelijk leren spelen in groepsverband, om samen plezier te beleven. Onze trainers hebben een specialistische achtergrond met het werken met jonge kinderen. De (emotionele) veiligheid staat voorop. Zo is er een vertrouwde pedagogisch medewerkster aanwezig voor de kinderen.

Materialen

Met kouder weer wordt Peutervoetbal verzorgd in de sporthal bij Sportboulevard aan de Dalweg. Als het weer het toelaat, worden de trainingen buiten voortgezet, op het complex van voetbalvereniging SEC. Wat betreft de materialen, K'nijntje&Zippies heeft eigen opblaasbare doelen, een opblaasbare boarding en speciale materialen waardoor de kinderen veilig kunnen sporten. Ook zijn deze materialen in de sporthal aanwezig om een zo veilig mogelijke training te geven.  

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

POSTADRES

Veenbesstraat 2,
3765 BA SOEST

BEREIKBAAR

Telefoon
035 60 29 570
E-mail
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Volg ons

en blijf op de hoogte!

smilyKom doe mee!