Praktische informatie

Wilt u informatie over bijvoorbeeld de verschillende soorten plaatsingsmogelijkheden, intake, ruil-en extradagservice, het doorgeven van wijzigingen en betaalprocedures? Of benieuwd naar onze algemene voorwaarden? Neem dan contact met ons op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met tel. 035 602 95 70.

Kinderopvangtoeslag

In 2018 wordt er meer kinderopvangtoeslag vergoed. De maximale vergoeding per uur wordt berekend over: € 7,45 voor dagopvang (K'nijntje) en € 6,95 voor BSO (Zippies).

Klik hier voor meer informatie

Om zeker te weten of u voor kinderopvangtoeslag in aanmerking komt, klik op de knop: Kom ik in aanmerking voor kinderopvangtoeslag?

De hoogte van de kinderopvangtoeslag varieert per ouder. U kunt via een proefberekening vinden voor hoeveel toeslag u per maand in aanmerking komt. Proefberekening hoogte toeslag

Uw kinderopvangtoeslag kunt u eenvoudig aanvragen met het Aanvraag- en wijzigingsprogramma kinderopvangtoeslag.
Aanvragen kinderopvangtoeslag

Wilt u liever een papieren formulier invullen? Vraag dit dan aan bij de Belastingtelefoon: 0800 - 0543. Bij de aanvraag geeft u een schatting van het aantal uur per maand dat uw kind naar K'nijntje&Zippies zal komen. De Belastingdienst stelt het op prijs om de opgave van geschatte uren zoveel mogelijk met de werkelijke uren overeen te laten komen. Daartoe heeft zij de ouders verplicht om eventuele wijzigingen zo snel mogelijk door te geven

Kinderopvangtoeslag over incidentele opvang moet binnen 4 weken worden doorgegeven aan de Belastingdienst. Mocht u nog andere vragen hebben, dan helpen we u graag. Bel of mail ons gerust.

Incidentele opvang

Mocht u gebruik willen maken van incidentele opvang, dan bent u ook aan het goede adres. Neem graag contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel op nummer 035 6029570.

Ruildagen

De ouder kan te allen tijde het verzoek aan K’nijntje&Zippies doen om een of meerdere dag(delen) te ruilen. Ruilen kan mits de planning het toe laat.

Gelieve minimaal 5 werkdagen van tevoren aan te geven bij de planning (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Let op: De ruildagen kunnen van 1 maand voor de afwezige dag, tot 1 maand erna worden ingezet. Voorbeeld: Uw kind is afwezig op 18 oktober, als u dit minimaal 5 werkdagen van te voren aangeeft, dan kunt u deze dag ruilen in de periode van 18 september tot 18 november.

Er kan niet geruild worden tussen verschillende kinderen binnen een gezin. Eenmaal ingezette ruildagen kunnen niet nog een keer voor ruiling in aanmerking komen.

Tarieven

Hieronder vindt u de tarieven per soort kinderopvang.

Tarieven Kinderdagverblijf / Peuteropvang (regulier)

Het tarief voor de kinderdagverblijven en de peuteropvang bedraagt € 7,52 per uur. Voor een dagdeel (5,6 uur) bedragen de kosten € 8,06 per uur.

Het aantal uren opvang voor een hele dag opvang bedraagt maximaal 11,2 uur.

Tarieven PeuterSpelen (Peuterspeelzaal)

PeuterSpelen is onze peuterspeelzaal, evt. met Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Het tarief van PeuterSpelen bedraagt € 8,86 per uur. Een dagdeel van PeuterSpelen beslaat 3,5 uur.

Tarieven Buitenschoolse Opvang

De tarieven (per uur) per Zippies-vestiging tijdens schoolweken vindt u hier. Het aantal uren opvang per middag bedraagt 4,5 uur voor de maandag-, dinsdag- en donderdag, maximaal 7 uur voor een lange middag (wo en vr) en 11 uur voor een vakantiedag.
ZippiesTarief 2018Bijzonderheden
Creatief & Beweging € 7,52 Incl. materialen en regelmatig workshops
Sport & Spel € 8,23 Incl. beoefenen diverse sporten, zwemmen etc.
't Speelhof € 7,52 Incl. materialen en regelmatig workshops, zoals Toneel, Yoga, etc.
't Speelhonk € 7,52 Incl. materialen en regelmatig workshops, zoals Scheikunde proeflesjes, diverse sporten, etc.
Ontdekken& Spel € 7,52 Incl. materialen en regelmatig workshops, zoals Toneel, Yoga, etc.
Kennis € 8,23 Incl. huiswerkbegeleiding, websites bouwen, taal-en rekensupport, abonnement op ondersteunende programma's, etc.
't Speelplein € 7,52 Incl. materialen en regelmatig Specials, zoals Toneel, Yoga, etc.

Zippies Vakantieweken

Tijdens de vakantie weken wordt er een leuke vakantiedag georganiseerd voor de kinderen van alle Zippies BSO's met een bijzondere activiteit. In de vakantieweken bieden wij een gevarieerd activiteitenaanbod. De start- en eindlocatie is 't Speelhof (Veenbesstraat 2). K'nijntje&Zippies is 10 vakantieweken per jaar geopend. Geheel K'nijntje&Zippies is gesloten in week 31 en 32 van 2018 (zie Kalender).

De tarieven bij elke club in vakantieweken zijn:
Aantal vakantiedagenTarieven per dagTarief per uurBijzonderheden
10 vakantiedagen € 82,72 € 7,52 11 uur per dag
Incidentele afname € 91,74 € 8,34 11 uur per dag
       
Op woensdag bieden wij geen vakantieopvang aan. Vakantiedagen kunnen binnen een kalenderjaar geruild worden naar een andere vakantie: op niet afgenomen dagen vindt geen restitutie plaats. Het verdient de voorkeur om uw vakantiedagen zo snel mogelijk op te geven i.v.m. de beschikbare capaciteit.

Kalender

Voor het jaar 2018 is K'nijntje&Zippies geheel gesloten op de volgende dagen:

Zomervakantie 2018:

Week 31 en 32 (maandag 30 juli t/m vrijdag 10 augustus) zijn alle vestigingen van K'nijntje&Zippies gesloten.

Nationale feestdagen 2018:

maandag 2 april 2018 - 2e Paasdag

vrijdag 27 april 2018- Koningsdag

donderdag 10 mei 2018 - Hemelvaartsdag

maandag 21 mei 2018 - 2e Pinksterdag

Overige dagen:

Vrijdag 30 maart 2018 - Goede Vrijdag - Trainingsdag

Vrijdag 11 mei 2018 - dag na Hemelvaartsdag

Informatie over schoolvakanties 2018:

In de schoolvakantieweken bieden we reguliere KDV opvang aan en Vakantie BSO opvang (m.u.v. de twee weken sluiting tijdens de zomervakantie).

Knijntje&Zippies houdt de volgende vakantieweken aan als schoolvakantieweken voor het jaar 2018;

voorjaarsvakantie: 24 februari t/m 4 maart 2018

meivakantie: 27 april t/m 11 mei 2018

zomervakantie: 14 juli t/m 26 augustus 2018 (deze periode zijn wij van 30 juli t/m 12 augustus gesloten, week 31 en 32)

herfstvakantie: 20 oktober t/m 28 oktober 2018

kerstvakantie: 24 december 2018 t/m 4 januari 2019

Oudercontact

Contact over uw zoon of dochter

Het contact met u over uw zoon of dochter vindt doorgaans plaats tijdens het ophalen van uw kind. Er is dan gelegenheid om kort stil te staan bij de dagelijkse gang van zaken. Als er behoefte is aan een uitgebreider gesprek kunt u dit via onze planning aanvragen. Daarnaast nodigt K'nijntje&Zippies u ook regelmatig uit voor een gesprek.

Contact over het concept K'nijntje&Zippies

K'nijntje&Zippies nodigt ouders en kinderen uit om mee te denken over de concepten van K'nijntje&Zippies. Of het nou gaat om verbeteringen, aanpassingen of geheel nieuwe concepten voor kinderen tussen 0 en 12 jaar, graag vernemen wij het.

Naast deze punten zijn we meer dan geïnteresseerd in ideeën, die ouders kunnen helpen om werk en zorg goed te combineren. Want K'nijntje&Zippies is er voor u en uw kinderen!

Oudercommissie

De oudercommissie is er voor u! De oudercommissie heeft als doel de belangen van alle ouders en verzorgers te behartigen en te vertegenwoordigen richting de directie van K'nijntje&Zippies. De taak van de Oudercommissie is om als onafhankelijk orgaan de kwaliteit van de opvang te bewaken. De oudercommissie is tevens van belang als "open loket" voor alle ouders met kinderen op de KDV en BSO, zodat eventuele goede ideeën en mogelijke verbeteringen snel en doelmatig kunnen worden gecommuniceerd richting (de directie van) K’nijntje&Zippies.

Hoe is de oudercommissie georganiseerd?

De oudercommissie wordt vertegenwoordigd door ouders van kinderen, die bij K'nijntje&Zippies opvang genieten. Er nemen gemiddeld twee ouders per vestiging plaats in de oudercommissie.

Oudercommissieleden
VestigingOC-lid IOC-lid IIReglement Vestiging
K'nijntje Bosstraat Olivier Bello Sabine Wiersma / VACATURE reglement
K'nijntje 't Kabouterhofje / Zippies 't Speelhof Olivier Bello Saskia van Alphen / VACATURE reglement
Zippies 't Speelhonk Cynthia Annette Notmeijer reglement
Zippies 't Speelplein Eva Brouwer Annette Notmeijer reglement
Zippies Creatief & Beweging Marco Bussemaker Luc Hoornaert reglement
Zippies Sport & Spel Marco Bussemaker Cynthia / Luc Hoornaert reglement
K'nijntje De Dobbelsteen / Zippies Kennis, Ontdekken & Spel Luc Hoornaart (BSO) Esther Vogel (KDV) reglement
IKC De Binnentuin Ilona / Eva Brouwer / Marion v. Amstel (KDV) Stephanie Boogert / Imme Lautenbach (KDV en BSO) reglement
Hier vindt u het algemeen huishoudelijk reglement van de oudercommissie.

Wat doet de oudercommissie?

De Wet Kinderopvang bepaalt dat de Centrale Oudercommissie adviseert over tal van zaken als, beleid inzake veiligheid en gezondheid, openingstijden, prijzen. Daarnaast kan de oudercommissie uiteraard pro actief punten op de agenda zetten en initiërend zijn. Tevens kunnen er vanuit de directie van K'nijntje&Zippies specifieke vragen voorgelegd worden aan de oudercommissie.

Voor contact met de oudercommissie, kunt u e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag even vermelden om welke vestiging het gaat, en of het KDV of BSO betreft.

Landelijke Registratie Kinderopvang en Peuterspeelzalen

De gegevens bij elke vestiging van K'nijntje en Zippies
K´nijntjeAdresInspectieRegistratienummer
K'nijntje Bosstraat Bosstraat 3, 3766 AB Soest rapport 214 637 165
K'nijntje 't Kabouterhofje Veenbesstraat 2, 3765 BA Soest rapport 20 50 05 391
K'nijntje De Binnentuin Willaertstraat 43, 3766 CP Soest rapport 22 73 43 360
K'nijntje De Dobbelsteen Van Hamelstraat 99, 3762 JC Soest rapport 96 74 42 308
Peuterspelen bij de Dobbelsteen Van Hamelstraat 99, 3762 JC Soest rapport 26 30 57 197
K'nijntje 't Kabouterplein Insingerstraat 57, 3766 MA Soest rapport 31 78 3 1951
ZippiesAdresInspectieRegistratienummer
Creatief & Beweging Gaesbeekerhof 57, 3764 DK Soest rapport 12 96 32 144
Sport & Spel Dalweg 181, 3762 AW Soest rapport 21 49 09 578
Ontdekken, Kennis & Spel Van Hamelstraat 99, 3762 JC Soest rapport 18 26 98 725
't Speelhonk Bosstraat 88, 3766 AJ , Soest rapport 716 960 746
't Speelhof Veenbesstraat 2, 3765 BA, Soest rapport 864 459 051
't Speelplein Insingerstraat 57, 3766 MA, Soest rapport 375 153 251
De Binnentuin Willaertstraat43, 3766 CP Soest rapport 21 93 88 076
Zwemles, Sport & Spel Dalweg 181, 3762 AW Soest rapport 21 49 09 578
Dit zijn de adressen en registratienummers die u bij de aanvraag van kinderopvangtoeslag moet gebruiken.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

POSTADRES

Veenbesstraat 2,
3765 BA SOEST

BEREIKBAAR

Telefoon
035 60 29 570
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingen

Volg ons

en blijf op de hoogte!