Nieuw concept Thema-middag gepresenteerd in Soester Courant

Woensdag 16 november jl. stond al in de Soester Courant te lezen dat K'nijntje&Zippies met een nieuw concept komt op de vrijdagmiddag voor kinderen van 7 jaar en ouder. Hier volgt alle informatie rondom dit nieuwe concept. In januari 2017 start Kinderopvangorganisatie K'nijntje&Zippies op één van haar vertrouwde vestigingen, Zippies 't Speelhonk, met speciale thema-middagen. Op de vrijdagmiddag krijgen kinderen van 7 jaar en ouder kortlopende cursussen (van circa 10 weken) aangeboden, op het gebied van sport, natuur en creatief.

Ontdekken van interesses en talenten

Bij K'nijntje&Zippies ligt de nadruk op het ontdekken van eigen interesses en talenten en het samenwerken en -spelen met anderen. Met ons nieuwe concept, de thema-vrijdagmiddag, voeren we onze visie verder door. Er wordt op 't Speelhonk met drie uitdagende thema's gestart: Zippies Sport, Zippies Kunst en Kreatief en Natuurlijk Zippies.

Trainen als een prof

Zippies Sport / voetbal academy start met 'Trainen als een prof', verzorgd door onze professionele Zippies-coördinator Hans Renes. Renes is als Hoofd Jeugdopleidingen aan VV SEC verbonden en bovendien verzorgt hij regelmatig clinics voor FC Utrecht. 'Trainen als een prof' heeft als insteek, alle facetten van het voetbal mee te geven aan de kinderen. Er wordt in thema's gewerkt, de ene week staat 'techniek' centraal, een volgende week 'passen' en trappen, dan weer één tegen één, partijtje spelen etc. Ook gezond eten wordt een punt van aandacht, maar het draait natuurlijk vooral om het plezier in het spelletje.

Kunst en Kreatief: Winter

In ons atelier op 't Speelhonk bieden we creatieve thema-workshops aan. Te denken valt aan activiteiten zoals kalligrafie/letters, 3D tekenen, schilderen enz. We starten met een winterthema. Dit thema valt uiteen in bijv. een workshop breien, waarbij kinderen zelf een wintersjaal mogen maken, versierd met bolletjes van vilt. Een workshop thee maken, waarbij de kinderen zelf thee-smaken mogen mengen en theezakjes en een eigen winterthee-doosje maken. Of een workshop kaarsen maken, waarbij de kinderen experimenteren met materialen als kaarsvet, geur oliën en dennentakken. Door een workshop meerdere weken aan te bieden en met verschillende materialen te werken, leren de kinderen vrijer om te gaan met de keuze van het materiaal en nieuwe talenten bij zichzelf te ontdekken.

Zippies Natuurlijk

Beleef de natuur! In deze natuurworkshop zullen we onder andere met de kinderen in onze mooie Soesterduinen, bossen en slootjes speuren naar sporen van daar aanwezige flora en fauna. De workshops sluiten aan op de seizoenen en bevatten elementen vanuit de scouting. Zo gaan we praktisch aan de slag met werk- en spelvormen, gericht op de eigen ontdekking en de verwondering van het kind. Ook kunnen we in een workshop gebruik maken van educatief filmmateriaal of kan er gewerkt worden met natuurlijke materialen.

't Speelhonk

U vindt onze unieke Zippies-vestiging 't Speelhonk aan de Bosstraat in Soest, bij sportvereniging SEC. Met sportvelden voor de deur is sport natuurlijk een favoriete activiteit. De keuken en het atelier nodigen uit tot allerlei creatieve uitspattingen en vanwege de ligging trekken we er veel op uit en ondernemen veel bos / natuuractiviteiten. Door de variëteit van de locatie, de leuke sfeer en de goede begeleiding genieten de kinderen van een heerlijke middag.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met K'nijntje&Zippies via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 035-6029570.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

POSTADRES

Veenbesstraat 2,
3765 BA SOEST

BEREIKBAAR

Telefoon
035 30 39 600
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (KDV)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (BSO)

Vestigingen

Volg ons

en blijf op de hoogte!