Peuters

K'nijntje&Zippies biedt flexibele en kleinschalige peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar.
Met deze vorm van opvang willen we bereiken dat de kinderen meer op hun leeftijd gerichte activiteiten aangeboden krijgen: het ervaren, het beleven, kringspelletjes, muziek, dansjes, buitenactiviteiten, het bezoeken van de kinderboerderij etc. Benieuwd naar onze visie, de verschillende vestigingen voor peuteropvang en de specials voor peuters?
Bent u enthousiast geworden en wilt u uw kind opgeven?  Neem dan contact op met K'nijntje&Zippies via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons: tel. 035 30 39 601.

PeuterSpelen incl. Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie

We zijn gestart op onze kinderdagverblijven K'nijntje De Dobbelsteen en K'nijntje 't Kabouterplein met een Peuterspeelzaal: PeuterSpelen voor kinderen vanaf 2 jaar. Hiermee biedt K’nijntje dan ook de Voorschoolse- en Vroegschoolse Educatie (VVE) voor peuters en hebben wij een extra specialiteit in handen, waardoor wij nog meer kinderen in Soest en omgeving opvang kunnen bieden en helpen in hun ontwikkeling. Voor een richtlijn van de dagindeling van onze peuterspeelzalen (PeuterSpelen genaamd), klik hier.

Peuterplein

Wij hebben gekozen voor de methodiek Peuterplein, een VVE-programma dat handvatten biedt voor inspirerende thema’s voor alle peuters. Het is bedoeld voor kinderen met een ontwikkelachterstand, maar het is óók zeer toegankelijk voor kinderen zónder achterstand.
Peuterplein is ontwikkeld volgens de richtlijnen voor de Voorschoolse en Vroegschoolse educatie (VVE) en stimuleert alle ontwikkelingsgebieden die voor peuters belangrijk zijn: taal, voorbereidend rekenen, bewegen, fijne motoriek, muziek en sociaal-emotionele ontwikkeling. Het pakket kan in heterogene groepen worden gebruikt, met kinderen van verschillende leeftijd en taalniveau. Het draait, geheel volgens de visie van K'nijntje&Zippies, om spelend ontwikkelen met zorg en plezier, in een huiselijke sfeer, met veel persoonlijke aandacht voor het kind.

Concreet: VVE bij K'nijntje&Zippies

Voorschoolse educatie is bedoeld voor peuters van 2 tot 4 jaar die extra ondersteuning nodig hebben bij het leren van de Nederlandse taal. Voorschoolse educatie is 14 uur per week (4 ochtenden) en wordt aangeboden door K’nijntje&Zippies. U kunt uw peuter zelf aanmelden bij ons en de originele indicatie (papier) meenemen. De gemeente betaalt twee ochtenden per week direct aan de aanbieder. Voor de overige twee ochtenden kunt u kinderopvangtoeslag of peuteropvangtoeslag aanvragen, afhankelijk van uw situatie.

De peuterspeelzalen van K'nijntje&Zippies, genaamd PeuterSpelen, incl. VVE zijn PeuterSpelen bij K'nijntje De Dobbelsteen (onderdeel van IKC De Achtbaan) en PeuterSpelen bij K'nijntje ´t Kabouterplein (gehuisvest in de Insingerschool). Het Peuterspelen wordt bij K'nijntje De Dobbelsteen op maandagochtend, dinsdagochtend, woensdagochtend en donderdagochtend aangeboden. PeuterSpelen bij K'nijntje ´t Kabouterplein wordt op maandagochtend, dinsdagochtend, donderdagochtend en vrijdagochtend aangeboden.
De tijden zijn van 8:15 tot 12.15 uur. K’nijntje&Zippies biedt vanaf twee dagdelen regulier PeuterSpelen en voor VVE 4 dagdelen Peuterspelen per week aan. Een dagdeel is 4 uur en het uurtarief voor het PeuterSpelen bedraagt € 8,34.
U kunt, indien u hier aanspraak op kan maken, een vergoeding voor de kosten bij de Belastingdienst aanvragen (Kinderopvangtoeslag). Heeft u hier geen recht op, dan kunt u een tegemoetkoming van de kosten bij de gemeente Soest aanvragen.

Klik hier voor meer informatie en het aanvraagformulier op de website van Gemeente Soest

Uiteraard geven wij u ook graag uitleg over de te volgen procedure en helpen u met de aanvraag hiervoor.

Kind centraal

K'nijntje&Zippies is dé partij in Soest die meedenkt met uw gezin. Kinderopvang is in haar ogen ondersteunend aan het gezin en zelfs een verlengde daarvan. Het kind staat altijd centraal en ook ouderinteractie- en participatie is van groot belang, zeker bij VVE. K’nijntje&Zippies draagt bij aan de beste groei- en ontwikkelingsmogelijkheden voor uw zoon of dochter. Voor meer informatie en/of aanmelden voor K´nijntje Peuterspelen, kunt u contact opnemen met K'nijntje&Zippies via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 035 30 39 601

DSCF5463-600-
kindjes-op-rug-drinkend-aan-tafel-Bosstraat-600-
foto-speelgoed-keukentje-600-
 • DSCF5463-600-
 • kindjes-op-rug-drinkend-aan-tafel-Bosstraat-600-
 • foto-speelgoed-keukentje-600-
 • DSCF5463-600-

 • kindjes-op-rug-drinkend-aan-tafel-Bosstraat-600-

 • foto-speelgoed-keukentje-600-

 • DSCF5463-600-
 • kindjes-op-rug-drinkend-aan-tafel-Bosstraat-600-
 • foto-speelgoed-keukentje-600-

PROUD

Binnen onze kinderopvang werken we vanuit de PROUD visie: Onze benadering is Positief en Respectvol en gericht op de Ontwikkeling van het Unieke kind waarbij het Durven Doen centraal staat.
Bij K'nijntje&Zippies kan het kind dus spelend ontdekken in een gezellige, veilige omgeving. 
Onze kernwaarden hierbij zijn: Talent- en Persoonlijkheidsontwikkeling, Persoonlijke aandacht en Flexibiliteit. 
Kinderdagopvang is in onze ogen ondersteunend aan het gezin en zelfs een verlengde daarvan. Het kind staat hier in altijd centraal. 
We zijn proud op onze kinderen, collega's en het concept!

Vestigingen

Voor de peuters bieden we bij K'nijntje&Zippies een veilige haven, met veel persoonlijke aandacht, voldoende uitdaging en gevarieerde buitenspeel-mogelijkheden. Wij hebben verschillende vestigingen waar wij peuteropvang aanbieden: 't Kabouterhofje, De Dobbelsteen, 't Kabouterplein en De Binnentuin. Voor een richtlijn van de dagindeling van de verschillende peuters-vestigingen, klik hier.
Voor een richtlijn van de dagindeling van onze peuterspeelzalen (PeuterSpelen genaamd), klik hier.

't Kabouterhofje

't Kabouterhofje

K'nijntje&Zippies biedt flexibele en kleinschalige peuteropvang voor peuters vanaf 2 jaar in 't Kabouterhofje. De sfeer en activiteiten die worden aangeboden zijn afgestemd op leeftijd, interesse en ontwikkeling.
De Dobbelsteen

De Dobbelsteen

PeuterSpelen bij K'nijntje De Dobbelsteen is gehuisvest in de R.k. Basisschool De Achtbaan. Op deze mooie plek in hartje Soest nodigen we onze jongsten uit om, met onze vertrouwde kwaliteit, zich te ontwikkelen.
De Binnentuin

De Binnentuin

Onze locatie De Binnentuin biedt aparte peuteropvang. De bijzonder centrale locatie; nabij bibliotheek en kinderboerderij met bovendien de vertrouwde kwaliteit van K'nijntje, maakt ook dit weer een geweldig kinderdagverblijf voor de jongste kinderen.
't Kabouterplein

't Kabouterplein

PeuterSpelen bij K'nijntje 't Kabouterplein is gehuisvest in de Insingerschool en maakt daar gebruik van alle faciliteiten. Het moderne gebouw biedt alles dat bijdraagt aan een uitgebreid palet aan speel- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Peutervoetbal

De Mini Stars Voetbalacademy, oftewel Peutervoetbal is goed ontvangen door ouders en peuters. Binnenkort kunnen kinderen van 2 tot 4 jaar weer elke week op een speelse manier kennismaken met de voetbalsport. De training vindt plaats onder de bezielende leiding van onze professionele Zippies-coördinator Hans Renes, die tevens als Hoofd Jeugdopleidingen aan VV Sec is verbonden. Bovendien verzorgt hij regelmatig clinics voor FC Utrecht.
Belangstelling? U kunt uw kind nu opgeven voor het nieuwe Peutervoetbal-seizoen! Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Voor kinderen die op de maandag bij K’nijntje aanwezig zijn, zijn er geen kosten aan verbonden. Voor de kinderen die op een van de andere dagen bij K’nijntje zitten en de kinderen van buitenaf, bedragen de kosten € 49,-.

foto-KZ-peutervoetbal-
foto-KZ-peutervoetbal-
foto-KZ-peutervoetbal-
 • foto-KZ-peutervoetbal-
 • foto-KZ-peutervoetbal-
 • foto-KZ-peutervoetbal-
 • foto-KZ-peutervoetbal-

 • foto-KZ-peutervoetbal-

 • foto-KZ-peutervoetbal-

 • foto-KZ-peutervoetbal-
 • foto-KZ-peutervoetbal-
 • foto-KZ-peutervoetbal-

Achtergrond

Begin januari 2016 kwamen voetbalvereniging SEC en K’nijntje&Zippies samen met een uniek concept: De Ministars Voetbalacademie voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Het bleek een gouden greep: K’nijntje&Zippies brengt haar pedagogische kennis in en VV Sec zorgt voor de faciliteiten. De training vindt plaats onder de bezielende leiding van Hans Renes. 

Kinderen beginnen vaak met voetbaltraining pas op hun 5e of 6e jaar. K'nijntje&Zippies wil kinderen zo vroeg mogelijk leren spelen in groepsverband, om samen plezier te beleven. Onze trainers hebben een specialistische achtergrond met het werken met jonge kinderen. De (emotionele) veiligheid staat voorop. Zo is er een vertrouwde pedagogisch medewerkster aanwezig voor de kinderen.

Materialen

Met kouder weer wordt Peutervoetbal verzorgd in de sporthal bij Sportboulevard aan de Dalweg. Als het weer het toelaat, worden de trainingen buiten voortgezet, op het complex van voetbalvereniging SEC. Wat betreft de materialen, K'nijntje&Zippies heeft eigen opblaasbare doelen, een opblaasbare boarding en speciale materialen waardoor de kinderen veilig kunnen sporten. Ook zijn deze materialen in de sporthal aanwezig om een zo veilig mogelijke training te geven.  

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

POSTADRES

Veenbesstraat 2,
3765 BA SOEST

BEREIKBAAR

Telefoon
035 30 39 600
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (KDV)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (BSO)

Vestigingen

Volg ons

en blijf op de hoogte!